Gyakran Ismétlődő Kérdések

- Más oldalakon drágább ajánlatokat találni, a VideoÁsznál miért olcsóbbak a csomagok? Nem megy a minőség rovására?

Meg kell, hogy nyugtassak mindenkit, az olcsóbb árak nem a rosszabb minőséget feltételezik. Más cégek vagy vállalkozások több alkalmazottal, nagyobb infrastruktúrával rendelkeznek. A nagyobb költségek magasabb árakat eredményeznek. A VideóÁszt egyszemélyes vállalkozásként üzemeltetem. A kisebb cég, kisebb csomagárakat eredményez, remélem ez az ügyefeleim megelégedésére is szolgál.

- Egyszemélyes vállalkozás egy operatőrt jelent. Két kamerás eseményrögzítéskor ki kezeli a másik kamerát?

Televíziós kapcsolataim révén több kiváló operatőr kollégával is dolgoztam, és dolgozom a mai napig is. A két kamerás felvételek elkészítésekor egyikük segítségét szoktam kérni, kiváló munkjukért pedig én kezeskedem. A csomagokban található két kamerás díjakat tehát egyértelműen az ő munkájukra fodítom.

- Milyen tehcnikával dolgozol?

A legprofibb digitális technikával dolgozom mind az eseményrögzítés, mind a vágás, utómunka esetében. A konkurenciaverseny miatt nyilvánosan ezen az oldalon nem teszem közzé a pontos paramétereket, ezekről személyesen, telefonon nyujtok felvilágosítást. A telefonszámot megtalálod az elérhetőségeim menüpont alatt.

- Mi garantálja, hogy a kész anyagon nem remeg majd a kép, nem lesz szemcsés, és minden jól hallható lesz?

Egyrészt az előbb említett profi, digitális technika, amiről személyesen érdeklődhetsz; másrészt több évtizedes televíziós tapasztalatom. Persze referencia klippeket letölthetsz erről a honlapról is. Egy családi- vagy céges esemény természetesen rögzíthető valamivel olcsóbb technikával is, nem remegő kezű kolléga vagy barát segítségével. De szakképzetlen operatőrként olyan hibák csúszhatnak a munkájába, ami egy profi operatőrrel (és itt nem csak magamról beszélek) nem fordulhat elő. Ha a VideoÁszt választod, nem fog lemerülni az akkumlátor, nem fog kifogyni és nem szakad el a szalag (régebbi típusú kamerákkal ez bizony megtörténhet), nem lesznek hanyag operatőri megoldások és vágások. A tudatos kamerahasználat, majd a képzett utómunka hatására a profi operatőrökkel készített anyag sokkal élvezhetőbb és nézhetőbb lesz. És még egy fontos dolog. A profi operatőr jelen van, de még sem zavarja az eseményt. Nem kiabál a kamera mögül (és ez így nem hallatszik majd a felvételen sem), maximum két jelenet között utasításokat ad, de azokat is csak a jobb kép érdekében.

- Nincs szükségem vágásra és az utómunkára, csak eseményrögzítésre!

A mai modern informatikai világban a felvett nyersanyag minőségét természetesen nem tompítja a vágás, vagy az utómunka. Sőt, ma már szebb képet és hangot lehet kapni, ha számítógéppel, profi programmal "dolgozzák meg". Az utómunka természetesen nem azt jelenti, hogy az operatőr a feleslegesnek ítélt jeleneteket kivágja és kidobja. Honnan is tudhatná egy kívüláló ember, hogy az adott családnak, vagy cégnek mely jelenet volt a legfontosabb. Garantálom, hogy a felvett anyag minden másodperce látható lesz az elkészült DVD-n, az utómunka (esküvők esetében) a lágyabb vágásokat jelenti. A vágást és az utómunkát mindenképpen ajánlom a jobb nézhetőség érdekében!

 
Esemenyrogzites Profi Technikaval